Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Državni rekord Mile Jovanov

Članica plivačkog kluba "Kikinda", Mila Jovanov, rezultatom 2:15,98 postavila je novi državni rekord u disciplini 200 metara delfin stilom na zimskom prvenstvu Srbije u Novom Sadu.

Borbe gusana - zlostavljanje životinja

Društvo za zaštitu životinja 'Arka' iz Novog Sada upozorilo je da se tradicionalnim borbama gusana u Mokrinu krše osnovna zakonska načela zaštite dobrobiti životinja, kao i da su organizovane borbe životinja u Srbiji zakonski zabranjene.

Hrana će i dalje biti skupa

Veoma loše vremenske prilike koje su ugrozile ozime useve u Evropi, kao i krize u evrozoni i u Persijskom zalivu, uticaće na to da cene hrane u svetu budu i ove godine relativno visoke, izjavio je direktor Produktne berze u Novom Sadu Žarko Galetin.

SBB vratio Kanal 9, ali kvalitet signala loš

Iako je SBB, nakon rešenja suda i određivanja privremene mere, vratio program TV Kanal 9 u svoj osnovni analogni paket, samo nakon nekoliko sati, kvalitet signala je postao tako loš da program ove televizije uopšte ne može da se prati, saopštio je Kanal 9.

Dobri rezultati Silađija i Vukanovićeve

Čaba Silađi iz zrenjaninskog Proletera i Tijana Vukanović iz novosadske Vojvodine postigli su najvrednije rezultate prvog dana Zimskog prvenstva Srbije u plivanju u Novom Sadu, na kojem učestvuju 332 takmičara iz 32 kluba.

Kafići umesto Stare ranžirne stanice

Izmeštanje lokomotiva i vagona sa Stare ranžirne stanice između Detelinare i Novog naselja trebalo bi da počne iduće godine, a na njenom mestu planirana je izgradnja velikog parka, kao i gradnja trgovinskih i ugostiteljskih objekata.

Ako zabranite "zmaja", zabranite i muskatne oraščiće

Osnova za zabranu kontroverznog osveživača vazduha "magični zmaj" koji se prodaje u centru Novog Sada, ima koliko i razloga da se zabrani prodaja lepka ili muskatnih oraščića, kaže pravni zastupnik distributera ove supstance Nikola Tadić.

Splav "Parobrod" počeo da se ispravlja

Splav restoran "Parobrod" na petrovaradinskoj obali Dunava i dalje tone, a kako za Radio 021 kaže vlasnik Miroslav Aleksić danas je prvi put optimista da splav neće potpuno potonuti.

Sutra protest protiv cenzure interneta

Nakon najave da će Ministarstvo nauke potpisati ACTA sporazum koji Vladi omogućava potpuni uvid u sve aktivnosti građana na internetu, najavljene su demonstracije u nekoliko gradova u Srbiji, dok će u Novom Sadu protest biti održan sutra u 15h.